Proleće u januaru: A kad nas čeka sneg?

Foto: Beta, Emil Vaš

Prolećno vreme sa temperaturama oko 12 stepeni potrajaće sve do 15. januara, a malo snega može se očekivati tek krajem januara i početkom februara, kažu meteorolozi.

- Nema pokazatelja da će biti snega u naredne dve nedelje. Manje snežne padavine mogu se očekivati tek krajem januara i u februaru. Sličnu zimu imali smo 2011/12. godine kada je tokom celog decembra i dobrim delom januara bilo suvo vreme, a onda je u februaru zima došla po svoje, pa su nastupile obilne snežne padavine - kaže Nedeljko Todorović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ipak, statistika pokazuje da ovako topla zima nije viđena još od 1959/60. godine kada su prolećne temperature trajale od 17. decembra do 16. januara.

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom i maksimalnom temperaturoim do 15 stepeni. Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda, jutarnja temperatura biće od dva do 10 stepeni, u Timočkoj krajini oko nula, a najviša dnevna temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni, u Timočkoj krajini oko pet.

Duvaće slab i umeren, jugoistocni, ujutru i pre podne u košavskom području jak vetar.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura biće oko 9, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

Prema izgledima vremena za narendih sedam dana, u ponedeljak se očekuje postepeno razvedravanje. Od utorka jutro mestimično maglovito, tokom dana pretežno sunčano i toplo.

Dnevna temperatura biće znatno iznad prosečnih vrednosti. Za dane idućeg vikenda predviđa se naoblačenje mestimično sa kišom i manjim padom temperature.

Izvor: Blic
Foto: myescondidokitchen.wordpress.com

Pogledajte još