Šta kažu zvezde - hoće li biti posla 2014.

Ovan
Prištedite novac u prvoj polovini godine. Potrudite se ne uzimate kredite, ne pozajmljujete novac od drugih. Ukoliko morate, biće više štete nego koristi. Pazite s kim počinjete novu saradnju, barem do jula meseca budite oprezni u vezi sa novim poslovnim partnerima. Nemojte verovati svima, naročito budite obazrivi prilikom potpisivanja nekih dokumenata.

Bik
Dosta problema možete imati na poslu ukoliko se ne budete dogovarali o svemu sa saradnicima. Taj period traje do kraja jula 2014. Nemojte svima pričati sve, jer neko može bitne informacije da zloupotrebi. U svakom slučaju, budite obazrivi u komunikaciji sa drugima, bez obzira na to da li već radite ili tek tražite posao.

Blizanci
Od marta do jula 2014. ćete biti zadovoljni prilivom novca, ali se potrudite da ipak nešto i uštedite. U februaru ne započinjite ništa novo, jer to nije period za početke. Sačekajte proleće. Dosta putovanja Vas očekuje ili poslovnih kontakta sa inostranstvom, iskoristite to.

Rak

Dobri poslovni aspekti će trajato do juna, iskoristite ih bilo da napredujete na sadašnjem poslu, bilo da želite da počnete da radite nešto novo. Budite pozitivni i ne nervirajte se oko toga što nemate vremena za odmor. Ova godina je Vam povoljna i za obnavljanje kontakta sa prodicom i familijom, za renoviranje i preuređivanje životnog ili poslovnog prostora. Nemojte započinjati nikakav nov posao do jula.

Lav
Napokon manje problema u vezi sa novcem, ali paziti šta potpisujete tokom prve polovine godine. Gledajte da sve račune i obaveze plaćate na vreme, nemojte biti neodgovorni. Sredite kuću. Renovirajte i ulažite u životni ili radni prostor. Od jula meseca ćete se osećati bolje i poletnije, što će Vam olakšati da ostvariti neke želje i poslovne planove. Samo ne odustajte. Krajem godine ne započinjite nove stvari nego završavajte sve što do tada niste stigli da uradite.

Devica
Budite optimista. Ove godine ćete imatin malo više troškova nego pre, ali racionalnim trošenjem to nećete previše osetiti. Potrudite se da od marta do avgusta 2014. ne ulazite u neke nove poslove, stagnirajte i sačekajte bolji period. Pazite na rokove. U prvoj polovini godine ćete imati više posla nego inače, ali od jula će biti manje obaveza i biće Vam lakše. Ne uplićite emocije u posao.

Vaga
I dalje traju poteškoće sa novcem. Potrudite se da do avgusta 2014. barem nešto uštedite. Budite pozitivni, nađite način da umanjite nervozu koju već duže vreme osećate. Ne raspravljajte sa partnerom i članovima porodice oko novca. To vam neće uvećati budžet, ali hoće negativne emocije. U prvoj polovini godine očekujte više posla, ali morate se dobro organizovati da biste stigli da završite sve što ste planirali. Jul mesec nije baš povoljan za posao - mnogo obaveza, još više troškova. Budite racionalniji u svemu, naročito u poslu.

Škorpija

Imaćete puno posla u drugoj polovini 2014. godine. Napunite se pozitivnom energijom kako biste sve obaveze ispunjavali lakše. Potrudite se da ne pokvarite svoj ugled jer će Vam od toga zavisiti sve što budete radili. Pazite kome šta pričate u vezi sa poslom i planovima za ovu godinu.

Strelac
Potrudite se da se istaknete na poslu. Budite vredni, ne povlačite se. Šefovi moraju da Vas primete, a vi im pomozite u tome. Ne nervirajte se oko novca, samo racionalno rasporedite troškove. Usredsredite se na budućnost, budite ambiciozni. Ne preterujte u trošenju, nađite način da malo prištedite - ne znate šta donosi sutra. Putovanja, koja toliko volite, čekaju Vas u drugoj polovini godine, kako poslovna, tako i privatna.

Jarac

Nemojte previše trošiti novac, naročito ne od jula 2014. Pazite da Vas ne ponesu dobro raspoloženje i optimizam, i ne ulećite u nove poslove koji nisu baš najsigurniji. Sada nije vreme za nove poslovne početke, čak i kada vam se učini da je suprotno. Budite realni u planovima i sve "premerite" dva puta.

Vodolija

Potrudite se da se usredsredite na posao, da što više radite do juna. O privatnom životu razmišljajte tek sredinom leta 2014. Do tad budite ozbiljni i organizovani što se posla tiče i iskoristite period povoljan za nove poslove i nove kontakte. Potrudite se da budete pozitivni, ali i spremni na lepa spontana dešavanja. Putovanja Vam donose dobre poslovne prilike, ali i zabavu. Upišite neki kurs, učite, ovo je dobra godina za to.

Ribe

U prvoj polovini godine se posvetite sebi. a od jula 2014. planirajte nove poslove, projekte, kontakte. Štedite novac za nova ulaganja, ali dobro proverite svaku stavku u vezi sa novim poslom. Svaki plan mora biti do detalja razrađen i precizno definisan da bi Vam se uspešno realizovao.

Autor: Jovana Vilimonović za Mondo
Foto: Dreamstime

Pogledajte još