Premijer Dačić građanima čestitao Božić

Foto: Miloš Miškov / Beta

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da vam čestitam Božić i poželim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Želim da praznik proslavite u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih i da nam praznik Hristovog rođenja osnaži trajne i najviše ljudske vrednosti - duhovnu izgradnju, poštovanje i razumevanje različitosti. Mir Božiji, Hristos se rodi“, navodi se u čestitki premijera Ivice Dačića.

Princ Aleksandar Karađorđević s porodicom čestitao je danas Božić i Novu godinu vernicima koji te praznike slave po julijanskom kalendaru.

Kako se navodi u saopštenju iz kancelarije princa Aleksandra, on je poručio da je 2013. bila godina koju će porodica Karađorđević pamtiti po vraćanju kralja Petra Drugog, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja u Srbiju i njihovu sahranu na Oplencu.

Princ Aleksandar je istakao da je za Srbiju 2013. bila teška godina zbog ekonomskih nedaća, ali istovremeno i godina nade jer je konačno dobila datum za početak pregovora za priključenje Evropskoj uniji.

Podsetio je i da su Srbija i grad Niš bili domaćini proslave obeležavanja 1.700 godina Milanskog edikta dodavši da je veoma ponosan na srpske sportiste i rezultate koje su postigli prošle godine.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović čestitao je svim građanima koji slave Božić taj praznik, poželevši da im oni budu ispunjeni razumevanjem, poštovanjem i uvažavanjem, jer će samo to doneti sreću i radost svim građanima Srbije.

Omerović je u čestitki Srpskoj pravoslavnoj crkvi, patrijarhu Irineju, vernicima i građanima koji slave Božić poželeo da taj praznik provedu u radosti, zdravlju, sreći sa svojim najbližima.

"Želim vam svima da dani Božića budu ne samo dani radosti, nego više nego ikada da to budu dani razumevanja, poštovanja i uvažavanja, pre svega, komšija i prijatelja, jer samo tako ćemo u budućnosti doneti sreću i radost svim građanima Srbije", poručio je Omerović.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica čestitao je danas pravoslavnim vernicima predstojeći Božić i ocenio da se taj praznik obeležava u trenutku kada Srbija prolazi kroz teška iskušenja jer joj je ugrožena teritorija, razorena privreda a narod osiromašio.

"Stid nas obuzima kada gledamo naše Kosovo. Gde god pogledamo vidimo propadanje Srbije. Jedini pravi put je da se saberemo oko istinskih vrednosti, da se saberemo oko Božića, da budemo ono što jesmo", naveo je Koštunica u čestitki.

Koštunica je, povodom Božića, svima poželeo mir, duhovne radosti i istinsko blagostanje.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je danas Božić vernicima i sveštenstvu koji ga obeležavaju po Julijanskom kalendaru.

"Svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru želim puno sreće, zdravlja i uspeha. Neka Vam Božić donese mir, lično zadovoljstvo i puno lepih trenutaka. Hristos se rodi!", poručio je Pastor u čestitki.

Božić je čestitao i predsednik Skupštine Novog Sada Siniša Sević koji je poželeo gradjanima da im taj hrišćanski praznik prodje u radosti, ljubavi i dobroti.

"Želim da Vam praznici budu nadahnuće za veru u srećniju i lepšu budućnost, u radosti zajedničkog življenja i uzajamnu toleranciju zasnovanu na poštovanju drugih", poručio je Sević.

B92

Pogledajte još