Hakinen poručio rivalu: Šumi, učini mi uslugu i prvi put u životu nemoj da se takmičiš sa štopericom

Stanje Mihaela Šumahera, koji je u bolnici u Grenoblu u stanju veštački izazvane kome posle dve operacije na mozgu, i dalje je kritično, ali stabilno. To je poslednja vest koju je saopštila menadžerka čuvenog Nemca Sabine Kem.

Ona je ovu informaciju dala još u subotu po podne, ali više kao reakciju na brojne vesti koje su se pojavile u medijima, a za koje porodica tvrdi da nisu tačne. Poput one koju je dao jedan od manje poznatih vozača Formule 1, da mu je navodno, od strane lekara potvrđeno da Šumaher nije više u kritičnom stanju.

- Nažalost, Šumijevo stanje je i dalje veoma teško, ali novih informacija neće biti do ponedeljka - rekla je Kemova, koja nije ni potvrdila ni demantovala navode da će tokom vikenda lekari u bolnici u Grenoblu pokušati da nakratko povrate Šumahera iz kome.

Iako je izvesno da su policajci u Francuskoj pronašli kameru sa kacige Šumahera koja bi trebalo da im pomogne oko utvrđivanja istine o razlozima nesreće, snimci koji kruže na internetu - nisu verodostojni. Tek će narednih dana policija dati više informacija o nesreći.

Najtrofejnijem vozaču Formule 1 i dalje stižu brojne želje za oporavak. Tako je finski as Mika Hakinen izrazio nadu da će Mihael Šumaher još jednom biti pobednik, kao što je to bio nebrojeno puta na stazi.

- Ova nesreća je novi izazov za tebe. Moraš ponovo da se boriš snažno, kao što smo nekada radili na stazi. Učini mi uslugu, privi put u životu ne moraš da se takmičiš sa štopericom. Ne moraš da postigneš najbolje vreme u ovoj trci. Imaš sve vreme koje ti je potrebno - poručio je dvostruki šampion Formule 1.

Foto: youtube printscreen
izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još