Blic: Mirjana Marković će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu

Prijatelj Mirjane Marković Dragan Hadži Antić je Blicu kazao i da će Miloševićevi naslednici prvo pokušati da iscrpu sve pravne mogućnosti u Srbiji, kkako bi povratili vilu koju im je država nedavno oduzela, a ako im to ne uspe, kako kaže, žaliće se sudu u Strazburu.

“Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države”
, smatra Dragan Hadži Antić.

Apelacioni sud u Beogradu je pre nekoliko dana pravosnažnom presudom oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pošto je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti.

Tom odlukom, koja je doneta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno je okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih naslednika – sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Inače, Hadži Antić je u više navrata, u ime Mirjane Marković, podnosio zahtev za predsedničku penziju Slobodana Miloševića.

“Mirjana Marković, kao supruga bivšeg predsednika Srbije, koji nije osuđen ni pred jednim sudom, ima pravo na to. Možete da je ne volite ali joj to pravo pripada. Poslednji put zahtev smo podneli pre dve godine, ali odgovor nismo dobili”, kazao je Dragan hadži Antić.

Izvor: Blic