Toti želi da bude najbolji napadač u Evropi

RIM, 27. jula 2009. (Beta-AP) - Kapiten fudbalera Rome Frančesko Toti rekao je da mu je cilj da u predstojećoj sezoni osvoji "zlatnu kopačku", nagradu koja se dodeljuje najefikasnijim napadačima u Evropi.

Toti je u sezoni 2006-2007 osvojio "zlatnu kopačku". On je tada postigao 35 golova i za jedan pogodak bio efikasniji od napadača Real Madrida Ruda van Nistelroja.

"Jedan od mojih ciljeva u predstojećoj sezoni je da postanem najbolji strelac Evrope. Ako budem odigrao 38 utakmica mislim da će mi poći za rukom da vratim titulu najefikasnijeg igrača", rekao je 32-godišnji Toti.

Toti je prošle sezone imao problema zbog povrede kolena, odigrao je 24 utakmica i postigao 13 golova. Međutim, Roma nije uspela da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona i ove sezone će igrati u Ligi Evropa.

Roma će u četvrtak, na svom terenu igrati protiv belgijskog Genta, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Nadam se da ćemo dobro igrati i uspeti da se plasiramo u sledeće kolo. Neće biti lako, ali igraćemo odlučno i nećemo potceniti gostujuću ekipu", rekao je Toti.

Toti, koga navijači zovu "princ Rima", karijeru je proveo u Romi. On je u svim takmičenjima odigrao ukupno 539 utakmica za taj klub i postigao 220 golova.

Takođe, on je deveti strelac u istoriji italijanske lige sa 178 postignutih golova.

Pogledajte još