Mesi posle dva meseca ponovo na terenu

Mesi nije igrao od kada je 10. novembra povredio tetivu, što mu je bila četvrta povreda noge prošle godine. Prošle nedelje se vratio treninzima u Barseloni nakon oporavka u Argentini.

Trener Barselone Herardo Martino rekao je danas da se Mesi "oseća dobro", ali nije otkrio da li će se najbolji strelac u istoriji kluba naći u prvom timu ili će meč početi na klupi za rezerve.

"Mesijev oporavak je bio dobar, tako da je trenirao sa ostatkom tima. Možda mu fali malo igračke rutine, ali mislim da to kod Lea neće biti problem. Njegov povratak nam je doneo samopouzdanje, svi se osećamo sigurnije kad je on tu", rekao je Martino.

Barselona je izgubila dve utakmice u periodu dok je igrala bez Mesija, ali je uspela da se zadrži na prvom mestu tabele, koje deli sa Atletikom iz Madrida.

Barselona će sutra biti domaćin Hetafeu u prvom meču osmine finala Kupa, a u subotu igra prvenstveni derbi protiv Atletika.

Mesijev golgeterski učinak su u proteklom periodu nadoknađivali Pedro Rodriges, Nejmar i od skora Aleksis Sančes.

Pedro je prvi strelac tima ove sezone, pošto je u svim takmičenjima postigao 15 golova, jedan više od Mesija.

Martino je iz sastava tima za meč protiv Hetafea izostavio Ćavija Ernandesa, Danija Alveša i Marka Bartru, a potvrdio je i da će u Kupu i dalje na golu biti rezervni golman Hose Pinto.

Beta

Pogledajte još