Igre uz koje se odrastalo: Kauboji i Indijanci, praćke, penali...

Kauboji i indijanci - U vreme vesterna ovo je, logično, bila najčešća igra. Okupljena deca se podele u dve ekipe i igraju se kauboja i indijanaca.

Prskanje vodom - Ovo se, naravno, igra leti. Punili smo flaše vodom, a onda, podeljeni u dve grupe, onda jurišali jedni na druge. Cilj je bio što više ukvasiti člasnove protivničke ekipe.

Praćka – Jeftino, a tako zabavno. Od žice za izolaciju bi se napravilo oružje, dok bi mali komadići bakarne žice napravljeni u obliku slova "U" predstavljali municiju. Ipak, ovo je bila igra kada su česte bile povrede, pa su roditelji strogo branili.

Amerikanac - Sa linije slobodnih bacanja jedan igrač je ubacivao loptu u koš. Ako ne bi dao koš, protivnici bi morali da u skoku uhvate loptu i ubace je. Igralo se do 21, a nakona 10 regularnih bacanja, 11. i 21. poen bi morao da se ubaci horogom, šutem preko ramena.

(old_image)

Školica - Ovo je jedna od najčešćih igara devojčica nekada. Preskakalo se uz najrazličitije razbrajalice, ali zabava nije izostala.

Penali – Golići metar široki, po pravilu od dva veća kamena i pucali su se sa razdaljine od oko tri metara. Zabranjeno je bilo jako šutiranje “zuvanje”, a zbog same konstrukcije gola (koja nije postojala) svađe igrača oko toga da li je neki gol regularan ili ne trajale su do duboko u noć.

Pogledajte još