Da se smrzneš: Neverovatna fotografija Čikaga okovanog ledom!

0

Pilot Henk Kejn snimio je tokom leta fotografiju ledom okovanog Čikaga koja je za kratko vreme postala hit na društvenim mrežama.

Foto: Hank Cain / Twitter

U Čikagu je juče izmereno rekordnih -31 stepen Celzijusa, a led i hladnoća okovali su gotovo celi severnoamerički kontinent.

Stanje u Čikagu je sasvim nesvakidašnje. Ulice koje svakodnevno prepune ljudi, sad su opustošene. Zbog velike hladnoće i jezero se zaledilo, a ljudi koji su se odlučili da izađu na ulicu oblače toliko slojeva odeće, da se jedva kreću.

Napolju se teško zadržati duže od pet minuta, ne toliko zbog temperature već zbog vetra koji povećava subjektivni osećaj hladnoće. Hiljade letova je otkazano, a zatvaraju se i škole.

Čikago nije jedini; na području Oklahome i Teksasa zbog jakog vetra zabeleženo je čak minus 40 stepeni Celzijusa. U pojedinim gradovima je preko noći izmerena razlika u temperaturi od čak 45 stepeni.

Zbog velike hladnoće i jakog vjetra, zaposleni u zoološkom vrtu Linkoln Park u Čikagu morali su u zatvorene prostorije da smeste čak i polarne medvede i pingvine.

U Indijani se vlasti bore s jakim vetrom, ledom i 30 centimetara snega zbog čega su brojni građani ostali zatrpani u svojim domovima. Više od 30 hiljada tamošnjih potrošača ostalo je bez struje u ponedeljak uveče, a vlasti su upozorile da bi neki domovi mogli biti u mraku i hladnoći danima.

Prema zvaničnim informacijama, zbog olujnog nevremena u SAD-u, smrtno je stradalo najmanje 21 osoba.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.