MILANČE IZ "OTVORENIH VRATA": Nisam se pokajao što sam postao monah!

Otac Ilarion, kako sada glasi duhovno ime Rastka Lupulovića, zamonašio se u manastiru Visoki Dečani i jedan je od omiljenih sveštenih lica među vernicima.U razgovoru za emisiji “Exploziv”, ovaj nekadašnji glumac i gitarista benda “Kanda, Kodža i Nebojša” priča zašto je svetovni život zamenio životom posvećenom Bogu.

(old_image)

- Kada sam prvi put došao u manastir Dečane 1992. godine, osetio sam nešto što bih mogao da nazovem toplinom roditeljskog doma. Jedna radost koju sam imao, kao malo dete. I to je neki trag kojim sam ja krenuo, i još uvek idem tim putem, i što više idem tim putem, sigurniji sam da sam krenuo pravim putem – rekao je otac Ilarion za emisiju televizije “Prva”, koji je dodao da se nije pokajao što je postao svešteno lice:

- Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo – iskren je Lupulović.

Izvor: Tv Prva, Telegraf

Pogledajte još