Sutra protest vozača i kontrolora zbog napada huligana

0

Sindikati zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) najavili su za sutra u devet sati jednočasovni protest upozorenja, zbog napada na vozače GSP i blagih kazni za počinioce. Kako za "Blic" kažu u Sindikatu, protest neće ugroziti saobraćaj, niti red vožnje gradskog prevoza, pošto će protestovati samo vozači koji u to vreme ne budu radili.

“Očekujemo da na protest dođe oko 800 ljudi, među kojima će biti i kontrolori GSP-a, ali i vozači privatnih prevoznika”, kažu u Sindikatu.

Protest na terminusu Zeleni venac organizuju sindikat Sloga GSP, sindikat vozača, sindikat Solidarnost, sindikat Evrovozač, glavni sindikat za prava radnika i saobraćajni sindikat.

Ti sindikati uputili su i otvorena pisma premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću i predsedniku Privremenog organa Beograda Siniši Malom.

Od Dačića su zatražili direktno umrežavanje panik tastera, GPS uređaja i video nadzora u vozilima sa nekom od policijskih stanica u gradu.

“Zahtevamo da se GPS sistemom policiji šalje upozorenje o aktiviranju alarma u vozilu kada huligani oštećuju vozilo, direktno na mobilni telefon u MUP”
, navodi se u pismu Dačiću.

Od Selakovića se traži da se blage kazne za napade na vozače GSP višestruko uvećaju, jer su “na granici zakonskog minimuma”.

Sindikati GSP zatražili su od Malog da se uvede video nadzor u sva vozila GSP, jer se tako lakše mogu indentifikovati huligani koji sve češće fizički nasrću na
vozače i kontrolore.

“Trenutno samo 30 odsto vozila GSP ima video nadzor”
, dodaje se u pismu.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.