Monstrumi: Roditelji pokušali da zapale ćerku, upaljač nije hteo da upali

Roditelji su, navodno, bili besni što je njihova ćerka izbegla iz rodnog mesta, pa su se, pošto su prethodno slali preteća pisma, na kraju odvezli u Zagreb sa namerom da povrede dvadesetjednogodišnju Mariju T.

Prema rečima vlasnice kuće gde je živela, majka je čupala mladu ženu za kosu pokušavajući da je izvede iz kuće, gde je sa kanistrom benzina čekao otac Zdravko.

"Devojka je lupala i vikala 'Spasite me, spasite'", opisala je vlasnica kuće u Vrapčanskoj ulici u Zagrebu, u kojoj se u utorak odvijala prava drama.

Nesrećna devojka je pukom srećom izbegla stravičnu sudbinu. Njeni roditelji su benzinom ispolivali i sina gazdarice i njegovog šuraka. Hteli su da ih zapale, no, na sreću, upaljač im nije radio. Niko na kraju nije povređen, a rastrojene roditelje privela je policija na ispitivanje.

Vlasnica je rekla da devojka živi u prizemlju kuće sa njenim sinom, snajkom i njihovo trihe maloletnom dec.

"Snaja poznaje porodicu preko sestre koja živi u istom selu. Molili su je da im pomogne da nađu za M. T. smeštaj i posao u Zagrebu. Oni su to i učinili i zaposlili je u pekari. Sve je bilo dobro, dok ona nije odlučila da zbog posla prijavi boravište u Zagrebu na našoj adresi"
, objasnila je vlasnica.

Roditelje je to, navodno, strašno pogodilo pa su počeli da zivkaju telefonom ćerku i njene sustanare i da joj prete.

"Videćeš svoga Boga, unakazićemo te, bićeš im ceo život na teretu", navodno su joj govorili. Devojka pretnje nije prijavila jer ih u početku nije ozbiljno shvatala. Ipak, u utorak veče ih je videla kako je čekaju ispred pekare u kojoj je radila i prestravila se.

"Pozvala je moju snaju i zamolila je da dođu po nju. Moj sin je sa šurakom otišao po nju", rekla je vlasnica. Ubrzo nakon njih do porodične kuće su stigli i roditelji devojke.

"Otac je nosio kanistar od pet litara pun benzina, a majka je krvavih očiju, poput vampirice, vikala da će da je zapali"
, prepričavala je. Nesrećna devojka je uspela da se spasi i sakrije u jednoj prostoriji na spratu.

"Polili su benzinom mog sina i njegovog šuraka. Sve vreme su pokušavali da nesrećnu devojku izvuku iz kuće, valjda da bi je zapalili u dvorištu. Pokušavala sam da ih smirim, ali me je njena majka udarila šakom u stomak"
, jadala se žena.

Devojka, koja je preživela sve te strahote, nije htela da razgovara. Novinari su je zatekli u prizemlju kuće.

"Molim vas, pokušajte da me shvatite. Pokušali su da me zapale. U šoku sam, ne mogu da pričam"
, rekla je.

Inače, njeni roditelji bave se pčelarstvom i imaju registrovano porodično poljoprivredno preduzeće. Marija ima i starijeg brata koji živi u Bjelovaru, a komšije kažu da su uvek bili mirni i povučeni.

Izvor: Kurir, 24sata.hr

Pogledajte još