Morinjo: Želeo bih da zamenim Fergusona kada se povuče

BEOGRAD, 28. jula 2009. (Beta) - Trener italijanskog fudbalskog šampiona Intera Žoze Morinjo rekao je da bi želeo da postane trener Mančester junajteda kada se škotski trener Aleks Ferguson povuče.

Morinjo je trenirao Čelsi i osvojio je dve uzastopne titule u Premijer ligi sa tim klubom (2005. i 2006. godine). Portugalac je 2008. napustio Stamford bridž zbog neslaganja sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

Bivši trener Porta je prošle godine osvojio titulu sa Interom, ali rekao je da bi želeo da se vrati u Englesku i jednog dana postane trener Junajteda.

"Ozbiljno bih razmislio da pređem u Mančester junajted, ali samo ako čelnici kluba budu želeli da zamenim Aleksa Fergusona. Ako zatraže naravno da ću to uraditi", rekao je Morinjo a preneo list Dejli Mejl.

"Volim Englesku, jer tamo navijači prave odličnu atmosferu na utakmicama", dodao je on.

Morinjo se osvrnuo i na odnos sa čelnicima Čelsija, uporedivši ga sa završetkom romantične veze.

"Razgovarali smo pre mog odlaska, ali sam odlučio da se razvedem. Bilo je teško jer smo se voleli, ali kada veza krene pogrešnim putem razvod je najbolje rešenje. Kada sam otišao ponovo sam osvojio šampionsku titulu, ali Čelsi nije. Ja nastavljam da pobeđujem, a oni ne", rekao je Morinjo.

Pogledajte još