Kim Kardašijan gubi kosu!

Fotografije snimljene prošle nedelje u Los Anđelesu otkrile su da verenica repera Kanje Vesta (36) gubitak kose nastoji da prikrije ekstenzijama i umecima za kosu.

Portparol Kim Kardašijan negirao je da rijaliti zvezda nosi ekstenzije, ali prema rečima stručnjaka za ekstenzije, Tatijani Karelini, uzrok starletinog gubitka kose krije se u brzom mršavljenju zbog čega je i počela da gubi kosu.

- Poznato je da tokom kasnije faze trudnoće gubite manje kose zbog hormona, ali nakon porođaja većina žena gubi više kose nego što je normalno. Brzi gubitak kilograma i dijeta nakon porođaja mogli su da ubrzaju gubitak kose, zbog čega ona izgleda ređe i tanje. Porođaj i brzi gubitak kilograma su faktori koji su aktivirali proređivanje njene kose zbog čega se odlučila za ekstenzije kako bi poboljšala njen volumen - rekla je Karelini.

Dodala je kako bi Kim trebalo što pre da ukloni ekstenzije ako ne želi još više da ošteti kosu jer bi mogla da se suoči s alopecijom, odnosno, privremenim opadanjem kose.

- Umeci imaju ekstremni pritisak na kosu i vlasište, često su previše teški i uzrokuju ozbiljne migrene i privremeno opadanje kose i gubitak kose, a ne njen ponovni rast i oporavak - rekla je Karelini i dodala da bi Kim preporučila da se odluči za lakši i manje štetan tip ekstenzija.

Prema pisanju britanskih medija, starleta nije jedina zvezda koja je počela da gubi kosu zbog ekstenzija i umetaka. Rijana i Naomi Kembel takođe su među poznatima čija je kosa oštećena zbog ekstenzija.

Izvor: 24sata

Pogledajte još