Loznica: Komšinica ubila starca uoči Bednjeg dana

Povrede su nanete drvenom letvom, a Mihaila je mrtvog pronašao sin Milisav, narednog dana, oko 13.30 sati.

U sredu sam bio u policiji na razgovoru i tada sam video tu ženu, koju su inspektori odveli na poligraf. Nisam ni znao da je ona ubila mog oca. Ne poznajem je, mada sam čuo da je iz očevog komšiluka i da joj je pozajmio nešto novca. Ni sad je ne bih prepoznao. Čuo sam da je priznala da je udarila oca drvetom i da je posle to drvo bacila u šporet – priča Milisav, koji je danas ocu davao trećinu na groblju.

"Od čoveka iz pogrebne agencije, koji je izneo oca iz kuće, čuo sam da je bio go, a stvari su bile razbacane po kući. Na sahrani nismo smeli ni sanduk da otvorimo, koliko je bio unakažen. Glava mu je bila razbijena. Ne znam da li je ta žena pre dolazila kod njega a ni iz komšiluka niko nije ništa čuo tog dana kada je ubijen", kaže Milisav.

U Ulici Marije Bursać juče niko nije bio rad da govori o ovom događaju, a kako je potrvđeno iz PU Šabac, po odobrenju nadležnog javnog tužioca S. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predata Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
 
"Otac ce nije odazivao na pozive čoveka koji mu je doterao pečenicu, pa je on došao do mene. Zajedno smo se vratili i ja sam video da su vrata zaključana. Kada sam ih otključao i upalio svetlo video sam oca na krevetu i oko njega puno krvi. Nisam mogao da gledam pa sam od muke izašao", rekao je Milisav dan nakon zločina.

On je i tada pretpostavljao da je ubica poznavao Mihaila i da je nesmetano ušao u kuću. Od inspektora koji su vršili uviđaj saznao je da je na stolu bila flaša piva i čaša iako on tvrdi da otac nije pio.

Izvor: Blic
 

Pogledajte još