Hitlerova knjiga "Majn kampf" hit na internetu

0

Digitalne kopije knjige "Majn kampf" Adolfa Hitlera postale su hit na internetu pošto sada svako može da ih čita bez problema na svojim elektronskim čitačima, preneo je danas britanski člist "Gardijan" na svom sajtu.

Foto: Wikipedia

Na britanskom Amazonu (amazon.co.uk) “Majn kampf” se nalazi na vrhu liste najprodavnije literature iz oblasti “Propaganda”, ali i na drugom mestu bestselera iz oblasti “Političke nauke i ideologija”. Takođe je na 11. mestu na listi “Vlada i politika”.

Prema rečima novinara Krisa Faraona, kako prenosi Gardijan, knjiga Adolfa Hitlera sada je popularna pošto se može čitati “u privatnosti” na elektronskim čitačima.

“S druge strane, prodaja štampanih izdanja “Majn kampfa” je zanemariva, pošto ljudi ne žele da budu vidjeni kako ga kupuju ili čitaju, na primer, u javnom prevozu”
, navodi Faraon.

Izdavač Majkl Ford, čija kuća Elit majnds (Elite Minds) prodaje digitalnu verziju “Majn kampfa” za 99 centi, rekao je da je i pored odlične prodaje imao “moralnu dilemu” oko promovisanja knjige.

“Nisam ozbiljno promisao knjigu i pre svega sam odlučio da se širi među onima koji prirodno imaju pravi istorijski ili akademski interes”
, dodao je Ford.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.