Počelo snimanje Survivora

Na Filipinima, zemlji drugoj po redu u svetu po broju ostrva, u regiji Karamoan, počelo je snimanje druge sezone reality show-a “Survivor ”. Takmičari su hrabro kročili u neizvesnu avanturu života koja samo naizgled podseća na raj. Surovi uslovi, nepremostive prepreke i nepoznato okruženje nisu jedine teškoće sa kojima se suočavaju. Igre za opstanak na ostrvu i za nagrade, sada su mnogo složenije i potpuno drugačije od igara koje su obeležile prošli serijal.

Posetioci našeg portala www.Nadlanu.com mogu da vide prve, ekskluzivne fotografije učesnika čiji identet ćemo znati tek na jesen kada će se emitovati Survivor. Na samom početku, producenti su im ponovo priredili iznenađenje kada su na neočekivan način krenuli u surovu borbu. Ubrzo su krenuli i zadaci koje su ih bacili na teške muke. Uprkos tome, kažu da ih entuzijazam još ne napušta, ali kad stomak bude počeo jače da krči, ne garantuju da će ostati u istom raspoloženju. Do tada pokušavaju da se naviknu na ćudi moćne prirode, visoke temperature i iznenadne, obilne kiše, jake vetrove kao i na najraznovrsniji životinjski svet koji ih okružuje. Kao i do sada, insekti su glavni problem, ima ih svuda, neizmerno su naporni i agresivni i ne postoji način da se pobegne od njih.

Ali to nije problem samo učesnika, nesnosni ujedi paukova i komaraca, svakednevno muče i ekipu snimatelja i organizatora.
(old_image) - Jedva sam čekao pomoć koja se probijala tog dana kroz uzburkano more. Snimao sam na terenu kada sam osetio snažan ujed na nozi. Lekari kažu da je reč o jednoj vrsti otrovnih paukova. Na svu sreću ekipa hitne pomoći ukazala mi je brzu intervenciju, tako da su groznica i otekline prošli kroz nekoliko dana - priča jedan od snimatelja.

Zbog mnogih egzotičnih biljaka, tropskog voća, kokosovih palmi, priroda se čini divnom i pitomom, međutim čak i kristalno plavo more i beli pesak kriju opasnosti koje predstavljaju rizik za život. Naime, nakon par dana boravka, članovi organizacije su zadobili opekotine od meduza, ujede stršljena, posekotine u prirodi kao i susret sa manjim ajkulama.

- Domoroci su nas upozorili i na kobre koje su se pre mesec dana pojavile u blizini sela, i koje se hrane žabama i ostalim životnjama iz močvare koja je odmah pored našeg kampa. Opšte je poznato da u vodama Filipina živi jedna od najopasnijih vodenih zmija, takozvana “sea snake." - ispričali su neki od članova ekipe.

- Sve ovo je mnogo surovije nego što sam očekivao. Priroda je neverovatna, divlja, tajanstvena ali isto tako i veoma opasna. Svakako nadam se da će se naši takmičari brzo snaći i prilagoditi ovoj nestvarnoj avanturi - kaže Andrija Milošević, voditelj reality show-a “Survivor.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još