Da li biste držali "Menhetn" dijetu?

Jedna Njujorčanka je otkrila trikove kojima se služi ona i njene prijateljice kako bi ostale mršave.

Autorka Eilin Despin koja je napisala knjigu „Menhetn dijeta“ (The Manhattan Diet) priznaje da će „probati sve, ali neće pojesti gotovo ništa“.

Među metodama kojima se ona i njene vršnjakinje služe je redovno jedenje štapićima (manji zalogaji znači da ćete brže biti siti), a striktno poštuju pravilo da izbegavaju umake.

Umesto strogog spiska namirnica, Despin savetuje čitateljke da uživaju u onome što jedu, ali da jedu manje.

Nikad kod kuće, nastavlja, ne treba držati hranu koja je okidač, na primer puter od kikirikija, a jedna njena prijateljica, koji dnevno trči sedam kilometara da bi ostala u formi, polije vodom ostatke hrane kako ne bi bila u iskušenju da ih pojede.

Ključ je da smanjite unos kalorija, pa gospođa Despin savetuje da dodate mleko u zeleni čaj jer ćete tako dobiti ukus rastopljenog sladoleda od zelenog čaja.

Tu su nabrojani i već poznati saveti da se alkoholna pića razređuju vodom ili ledom. Gospođa Despin je i sama suočena sa izazovom kako da ostane vitka budući da je njen muž glavni kuvar poznatog restorana na Upper West Sideu.

Zato uzima samo male količine.

„Uzmem samo kašičicu njegovog rižota,“
objašnjava i savetuje da, kao i ona, žene kupuju male porcije hrane jer će tako imati količine koje su pojele pod kontrolom.

Važan je i kvalitet proizvoda: mala količina vrhunskog javorovog sirupa će vas više zasititi od jeftinije alternative.

Izvor: 24sata

Pogledajte još