Rođaci Divca: Ne krivite Radu, ona je vozila 35 na sat

"Ne znamo da li to mora, ali znamo da je njoj sad i bez te prijave mnogo teško", kažu rođaci porodice Divac u Prijepolju.

Za Radu svi kažu da je iskusan vozač.

"Vozi duže od 40 godina i nikad nije imala nijedan udes niti je dobila neku kaznu! Poslednjih desetak godina ona je zbog prirode Milenkove bolesti gotovo stalno vozila. Svi znamo da nikad nije imala običaj da vozi brzo, da je vrlo savesna i da poštuje propise. Uostalom, takav je i Milenko bio čitavog života. Uvek se trudio da do kraja ispoštuje zakon, i to u svemu! Rada je pak do kraja bila posvećena porodici, bila je pokretačka snaga te kuće"
, kažu rođaci porodice Divac.

Oni skreću pažnju na još jedan detalj.

"Kobnog dana Rada i Milenko seli su u auto oko 11.30, a udes su imali oko 16 sati.
Za to vreme prešli su manje od 140 kilometara od Prijepolja do Međuvršja, što znači da su išli u proseku brzinom od 35 kilometara na sat! Čak i da su se negde odmarali sat vremena, a verujemo da nisu jer je Milenko teško izlazio iz kola i vrlo teško ulazio, brzina ne bi mogla biti mnogo veća"
, kažu naši sagovornici.

Klizavo i leti

Sa druge strane, deonica magistrale Ovčar Banja - Čačak, kroz Međuvršje, važi za veoma klizavu i leti, a kamoli zimi, i na njoj su veoma česti udesi.

"Ta deonica je u senci, retko je greje sunce, a u utorak je bila i magla. Nasuprot magistrale je reka i sve to doprinosi tome da ovaj deo puta bude izuzetno klizav. Ni sam ne znam koliko se ovde udesa dogodilo - priča jedan od vozača iz Ovčar Banje, koji svakodnevno vozi do Čačka i nazad. Pošto one neće, država mora da zaustavi dalje krvoproliće",
naglasio je Ljajić.

Vladova majka stabilno, čeka se rezultat obdukcije

Lekari su izvršili obdukciju nad posmrtnim ostacima Milenka Divca, ali u Osnovnom tužilaštvu u Čačku kažu da nalaz još nije stigao do njih. U čačanskoj bolnici navode da će Rada Divac do daljnjeg ostati u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Dodatnim analizama došlo se do zaključka da pacijentkinji zasad nije potrebna neka ozbiljnija hirurška intervencija, kako se ranije očekivalo. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i preporuka je da miruje"
, rekao je doktor Miroslav Sretenović.

Izvor: Kurir/ foto: Beta/Vladimir Gogić

Pogledajte još