PMS ili Pravo Muško Stradanje

Ne radi nam slavina.
Kako ne radi?
Pa kad okrenem na hladnu vodu ide mlaka.
Pa to je zato što prvo držiš otvorenu vrelu vodu. Ne može u sekundi da se prešalta sa vrelog na hladno, nije to PMS to je slavina.

E to je to. Sekunda i nema te.

Skoro sam devojci u PMS- u pojeo čokoladu, kad smo oboje skapirali šta sam JA uradio neko vreme smo stajali i samo se netremice gledali, ona predator, ja plen. Stajao sam nepokretan, kao kunić ispred zmije ili jelen pred farovima kamiona.

I onda dok sam išao do Maksija po čokoladu sam razmišljao kako je moguće da neko može u trenutku da menja raspoloženje i za kratko vreme da doživi širok dijapazon emocija.

Jedino meni logično objašnjenje je to da su žene kao žene izuzetno kompleksnije od nas muškaraca, baš zbog tih silnih promena koje prođu u životu. Prvo je devojčica, pa onda pubertet, pa je devojka, pa žena, pa majka, pa…..ma idi bre. Mi muškarci se rodimo, prohodamo, jednu ruku gurnemo u nos, drugu u gaće i samo odemo u visinu. Ja na primer imam isto razmišljanje sad kao sa 7 godina, samo što imam veći fond reči.

Dobro je, to je priroda stvari, ne mogu ja tu ništa da promenim” – tako ja se vraćam ka zgradi i ponavaljam u sebi kao mantru. Stežem onu čokoladu kao slepac kokošku i ponavljam. Ubeđujem sebe da taj PMS ima i pozitivnih strana, samo da se nekako uvek ispolje kad ja nisam kod kuće. Kao kad sam bio klinja, uvek mi je za sekund izmakao Deda Mraz kad ostavlja poklone.

I onda dođem do ispred zgrade,stanem,pogledam u prozor, i skapiram da sve ovo ide u moj rok službe kao zrelog i odgovornog muškarca, i da je meni sa njom lepo, iako nekad dobijem želju da sebi razapnem mošnice između kapija Beograda i katapultiram se na Mesec, ipak mi je lepo i ne bih ni želeo ništa drugo.

I onda se setim da me sve ovo čeka i naredni mesec. I da sam zaboravio da kupim nešto u Maksiju. Bilo šta.

E jebiga, opet moram do prodavnice, sačekaće me PMS još ovih dvadesetak minuta.