Šta da radite ako vaše dete ne voli da uči

0

Da li ste zabrinuti zato što vaše dete voli sve osim učenja? Pokušali ste da to promenite na sve načine, ali i dalje nema rezultata. Potrebno je da budete strpljivi i usmerite dete na pravi put. Evo i šta vam može pomoći u tome.

1. Poznavanje interesa dece
Roditelji moraju biti otvoreni prema interesima svoje dece. Ukoliko je to pevanje, igranje, rešavanje zagonetki ili sport, podržite ih u tome i podstaknite da prikupe više informacija iz te oblasti. Učenje o onome šta ih interesuje, može da podstakne i učenje uopšte.

2. Čitajte sa njima
Ukoliko vaše dete čitanje ili učenje smatra dosadnim, pokušajte da čitate i učite zajedno. Smenjujte se u čitanju i nakon svakog poglavlja ili lekcije, sumirajte šta ste pročitali.

3. Kreativan pristup
Kreativnost, učenje može učiniti interesantnijim. Ukoliko vašu decu interesuje nauka, napravite zajedno makete planeta ili izvedite neke eksperimente. Ukoliko vole umetnost, vodite ih u muzeje ili pozorišta.

4. Igre za razmišljanje
Ascijacije, šah, sudoku ili zagonetke su igre u kojima će vaše dete morati da razmišlja.

5. Proslavite svaki uspeh
Decu će veoma usrećiti ukoliko proslavite čak i najmanji njihov uspeh. Nagradite ih za dobar uspeh u školi i to im može biti veliki podsticaj da tako i nastave.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.