Policija preti štrajkom zbog bonusa i penzije

0

Nezavisni sindikat policije najavljuje protest 23. januara ispred Vlade Srbije zbog ukidanja bonusa od 10.000 dinara, Uredbe o penzionisanju službenika sa Kosova i izmena Zakona o radu, piše "Blic".

Predsednik sindikata Jugoslav Milošević rekao je da je njihov primarni zahtev izmena Uredbe o penzionisanju policajaca sa KIM, koji su 31. decembra 2013. nezakonito otpušteni.

Vlada je izglasavanjem trenutne nezakonite Uredbe prekoračila svoja ovlašćenja. Zahtevamo da se Uredba preimenuje u zakon jer se samo tako može utvrđivati pravo na penziju. Tražićemo i da se dosadašnja socijalna davanja uključe u lični dohodak i da se isplate sva dugovanja za dnevnice i putne troškove”, rekao je za “Blic” Jugoslav Milošević, i istakao da će zaoštriti proteste ukoliko Vlada izglasa predložene izmene Zakona o radu.

U Sindikatu srpske policije kažu da očekuju da će ukinuti bonusi nadalje biti isplaćivani uz platu, a da je veći povod za štrajk Uredba o penzionisanju.

“Javnosti se protura priča da su kolege sa KiM prevremeno penzionisane, a zapravo su dobili otkaze i primaju minimalnu naknadu. Šta će se dogoditi sa njima ako neka buduća vlada odluči da ukine tu uredbu? Neophodna je momentalna izmena
“, navodi predsednik Glišo Vidović.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.