Vujošević: Preporučeno mi je manje nerviranja!

Duško Vujošević je pre tri dana otpušten iz bolnice, a već sutra uveče u „Pioniru” biće na starom trenerskom mestu, kraj aut linije, predvodeći Partizan protiv Krke u 16. kolu Jadranske lige.

Dve nedelje odsustva zbog ozbiljnih zdravstvenih problema najduži su period tokom jedne aktivne sezone da je poznati stručnjak, u bezmalo tri i po decenije karijere, bio daleko od sporta, koji mu je više od profesionalne vokacije.

Pre bilo kakve basket priče, jedno obično, ljudsko pitanje o trenutnom stanju.

- Osećam se bolje i stabilnije, da nije tako, verovatno bih još uvek bio u bolničkoj postelji - kaže Vujošević u kraćem telefonskom razgovoru za „Sport”.

Najtrofejniji kouč u istoriji crno-belih je hospitalizovan 25. decembra, prvo na Kliniku za kardiovaskularne bolesti, dan kasnije bio prebačen na Vojno-medicinsku akademiju zbog problema sa bubrezima kao posledica dugogodišnjeg dijabetesa.

- Medicinski tim mi je „prepisao” određena ograničenja, između ostalog, manje nerviranja ubuduće - kaže Vujošević.

A na pitanje da li misli da je to moguće u ulozi šefa stručnog štaba Partizana, Dule dodaje:

- Manje ću se nervirati tako što ću raditi ono što najviše volim, košarku, moj trenerski poziv.

Vujošević nije vodio crno-bele na ukupno četiri utakmice krajem stare i početkom nove godine. Iz bolničke postelje, kraj malog ekrana, otpratio je mečeve sa Igokeom i Mega Vizurom, u okviru regionalnog takmičenja, kao i evroligaške dulete TOP 16 faze, protiv Reala u Areni i preksinoć Bajerna u Minhenu, kada ga je menjao prvi asistent Velimir Gašić.

Izvor: Novosti

Pogledajte još