Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje ima za cilj da okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:
- Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)
- Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)
- Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)
- Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

(old_image)

Značajan donator u Sočiju - kompanija Putevi AD Užice počasni je gost izložbe. Ova srpska kompanija izgradila je najviše objekata za ZOI Soči 2014. u poređenju sa ostalim građevinskim firmama sa naših prostora. Za samo tri godine kompanija Putevi Užice izgradila je i opremila desetinu kapitalnih objekata među kojima su najznačajniji: Međunarodni Ruski olimpijski univerzitet, površine 92.000 m2, u čijem sastavu su: Univerzitet, hotel sa 5 zvezdica Pullman-Accor, Kogresni Centar Pullman, hotel sa 4 zvezdice Mercure-Accor, Olimpijsko selo Imiritinka, površine 76.000m2, 1160 stanova, hotelski kompleks sa 4 zvezdice Roza Hutor – Accor, površine 39.000m2, Swisshotel Kamelija sa 5 zvezdica, površine 56.000 m2, četiri mosta na Krasnoj poljani kao i nekoliko stambenih kompleksa povrsine 637.000 m2. Ukupna površina izvedenih objekata za ZOI SOČI 2014. je preko 1 milion m2. Poseban značaj predstavlja činjenica da su Putevi Užice za izvođenje svojih projekata u najvećoj meri koristili proizvode srpskih proizvođača koji su zadovoljili visoke međunarodne standarde kvaliteta.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, ima za cilj predstavljanje našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Pogledajte još