Najzanimljiviji gedžeti sa CES 2014

Sony Xperia Z1 Compact

(old_image)

Sony Xperia Z1 Compact donosi nove standarde kada su u pitanju mini verzije vrhunskih smartfona. Manje dimenzije su tu, ali specifikacije ostaju iste. Manja verzija popularnog Sony Xperia Z1 smartfona je svakako "jaka" na polju hardvera, sa 4.3-inčnim displejom, Snapdragon 800 procesorom i odličnom kamerom od 20.7 megapiksela. Uz to je i vodootporan.

LG fleksibilni 4K OLED TV od 77 inča

(old_image)

Imali smo poseban tekst o televizorima koji nas očekuju ove godine, a LG-ov fleksibilni OLED TV koji dolazi sa 4K rezolucijom svakako se izdvaja. Preko daljinskog je moguće kontrolisati zakrivljenost ovog televizora, što utiče i na daljinu vidljivosti i najbolje iskustvo tokom gledanja sadržaja. Ovaj TV će svakako biti budućnost Ultra HD televizora.

Samsung Galaxy Tab Pro

(old_image)

Samsung je tokom CES 2014 sajma lansirao četiri tableta, a Galaxy Tab Pro je izazvao najviše pažnje sa svoja tri modela veličine 8.4, 10.1 i 12.2 inča. Samsung Galaxy Tab Pro ima zanimljiv dizajn, novi interfejs i perfektan je za multitasking, odnosno obavljanje više poslova istovremeno. Ovo su savršeni tableti za one kojima je potreban veliki ekran za posao i korišćenje aplikacija u pokretu.

Sony Smartband

(old_image)

Sony se pridružio tržišnim tokovima sa svojom nosivom tehnologijom u vidu Sony Smartband narukvice. Ova pametna narukvica lepo izgleda, a dolazi uz Core tragač. Smartband ne prati samo koliko ste koraka napravili ili koliko ste kalorija sagoreli. Ova narukvica zna kada ste napravili fotografiju kamerom na smartfonu, koliko ste spavali ili slušali muziku određenog dana.

Crock-Pot Smart Slow Cooker

(old_image)

Stigli smo i do pametne šerpe. Ko bi rekao da će se ovakav uređaj, koji je do nedavno smatran futurističkim, pojaviti i izazvati priličnu pažnju. Crock-Pot Smart Slow Cooker se može kontrolisati telefonom, kada se nalazite van kuhinje ili čak kuće. Ova šerpa koristi Belkin WeMo za konekciju sa Internetom, a sve funkcije se kontrolišu preko WeMo aplikacije.

Ovo su samo neki od uređaja koji su privukli dosta pažnje. Sigurno je da su proizvođači ustavili i ponekog keca u rukavu, jer nas krajem februara očekuje MWC sajam u Barseloni kada ćemo videti pregršt zanimljivih mobilnih uređaja.

B.J.

Pogledajte još