Er Srbija uvodi šest novih letova u prvoj polovini 2014.

Takođe, Er Srbija će od 29. maja uvesti i letove za Kijev i Varšavu, rekao je Kondić za Tanjug.

Poletanjem ka ovim gradovima srpski avio prevoznik će imati, kako je precizirao, ukupno 35 destinacija, što predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na postojeći broj linija u saobraćajnoj mreži.

"Širenje saobraćajne mreže je naš osnovni zadatak i u tom smislu sebi smo postavili ambiciozan cilj da do juna 2014. letimo ka 39 destinacija u 30 zemalja",
naglasio je Kondić.

Prema njegovim rečima, Er Srbija širenjem međunarodne saobraćajne mreže podstiče ljude da svoja poslovna i privatna putovanja usmere ka Srbiji, a putnicima iz naše zemlje nudi sve veće mogućnosti sa najpogodnijim vezama ka skoro svim krajevima sveta.

Kondić je dodao i da novouspostavljeni letovi Er Srbije za Abu Dabi, Prag, Bukurešt, Banjaluku i Ljubljanu izazivaju veliko interesovanje.

"U 2014. celokupna naša pažnja i svi naši napori biće usmereni ka našim gostima i našem cilju da postanemo vodeća aviokompanija u regionu",
naglasio je on.

Dodaje da nacionalna avio kompanija želi da sa svetom uspostavi globalne veze na kojima će graditi turistički, privredni i investicioni potencijal Srbije.

Er Srbija je počela sa radom kao nacionalna vazduhoplovna kompanija Srbije 26. oktobra 2013. Opslužuje 29 destinacija u Evropi i na Mediteranu u putničkom i teretnom saobraćaju sa matičnog beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Nacionalna avio kompanija nudi i duge, prekookeanske letove do Azije, Australije i američkog kontinenta sa "kod šer" partnerima i vazduhoplovnom kompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je akcionar Er Srbije sa 49 procenata vlasničkog udela.

Er Srbija ima flotu od 10 uskotrupnih i četiri turboprop aviona.

Kompanija je nedavno potvrdila svoju narudžbinu za 10 erbas aviona tipa A320 Neo, koji po ceni iz cenovnika koštaju milijardu dolara, a koji treba da budu isporučeni između 2018. i 2020.

Na taj način treba da bude stvorena moderna i ekonomična flota, koja će pomoći osnovnom cilju Er Srbije - da postane vodeći prevoznik u regionu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još