Super tatu napadaju jer radi ženske poslove

Fotografija se proširila društvenim mrežama, ali ono što je usledilo pretvorilo se u pravu medijsku senzaciju.

Naime, dok je većina čitatelja pozitivno komentarisala fotografiju, bilo je i onih koji su ga osuđivali. Mnogi su ga nazivali “narkomanom” i “članom bande”, a Ričards tvrdi da nije imao nikakav drugi motiv osim što je hteo supruzi da pokaže da i on brine o svojoj deci.

“Dok sam je češljao, pomislio sam da mi supruga neće verovati da i ja to znam da radim. Uzeo sam fotoaparat, uključio odloženo fotografisanje i nastavio s radom”, rekao je.

Rasistički ispadi ipak su bili u manjini. Ričards dodaje da je na e-mail dobio stotine poruka neistomišljenika i očeva koji su ga napadali zbog toga što obavlja poslove koji bi trebala da radi njegova supruga.

“Ako me mrzite, to je loše za vas jer nameravam da nastavim da radim ono što volim i u čemu uživam”, bio je odgovor Ričardsa kog su mediji nazvali “super tatom”.

Naime, podsticanje ove rasprave bila je njegova namera, a cilj je je bio da pokaže da postoji i drugi način raspodele poslova i porodičnih obaveza. Njegov je zaključak: “Najmuževnije je biti dovoljno velik muškarac da obavljate i ono što se dugo smatralo 'ženskim poslovima'”.

Izvor: Index.hr