Bajderman porazio Felpsa u finalu trke na 200 m slobodno

BEOGRAD, 28. jula 2009. (Beta) - Nemački plivač Paul Bajderman osvojio je zlatnu medalju i postavio svetski rekord u trci na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Rimu, dok je višestruki olimpijski šampion Majkl Felps zauzeo drugo mesto.

Nemac je trku isplivao u vremenu od jednog minuta i 42 stotinke, što je za 96 stotinki bilo brže od rekorda koji je prošle godine na OI u Pekingu postavio upravo Felps.

Bronzanu medalju osvojio je ruski plivač Danila Izotov, koji je zabeležio vreme 1:43.90.

Trener višestrukog olimpijskog šampiona Majkla Felpsa, Bob Bauman zapretio je danas da će povući tog plivača sa svih takmičenja dok Svetska plivačka federacija (FINA) ne zabrani upotrebu novih odela koji su doveli do masovnih obaranja svetskih rekorda.

Čelnici FINA su danas u Rimu, gde se održava Svetsko prvenstvo, potvrdili da će odela biti zabranjena od sledeće godine, ali da će ta odluka najverovatnije neće stupiti na snagu pre aprila 2010.

"Moram nešto da uradim ili će oni izgubiti momka zbog koga gledaoci dolaze na bazene", rekao je Bauman novinarima u Rimu.

Bauman je to rekao novinarima nekoliko minuta pošto je Felps poražen u finalu trke na 200 metara slobodnim stilom od Nemca Paula Bidermana, koji je postavio i novi svetski rekord.

Biderman je finalnu trku plivao u odelu marke Arena, koje je u potpunosti napravljeno od sintetičkog materijala poliuretana.

U prva tri dana SP u Rimu oboreno je 15 svetskih rekorda, koliko je na prošlom prvenstvui oboreno na celom takmičenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.