Papa: Majke, slobodno možete da dojite bebe u Sikstinskoj kapeli!

0

Papa Franja krstio je danas 32 bebe u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu, a tom prilikom je rekao majkama da slobodno mogu tu da ih nahrane, što je još jedan primer jednostavnijeg stila koji je on uveo.

“Majke, ako su (deca) gladna, nahranite ih, ne ustručavajte se. To su najvažnije osobe ovde”, rekao je on, govoreći u istoj prostoriji u kojoj je u martu prošle godine izabran za prvog neevropskog papu posle 1.600 godina.

Za razliku od svojih prethodnika, koji su tokom godišnjeg krštenja beba obično držali duge teološke propovedi, sadašnji vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve održao je kratki, improvizovani govor od oko 300 reči, posvećen deci.

“Danas će pevati hor, ali najlepši od svih horova je hor bučne dece. Neki će plakati zbog toga što im možda nije prijatno ili zbog toga što su gladni”
, kazao je on roditeljima, opuštenim i bliskim tonom.

U intervjuu koji je dao prošlog meseca, papa Franja je poručio da majkama ne treba da bude neprijatno da doje svoje bebe tokom njegovih propovedi.

Već poznat po jednostavnosti, on živi u malom apartmanu u vatikanskom hotelu, umesto u prostranim papskim prostorijama u Apostolskoj palati koje su koristili njegovi prethodnici.

Papa Franja se takođe odrekao i papske limuzine i vozi se “fordom fokusom”, ponekad sedeći na mestu suvozača.

Izvor: Blic/ foto: AP/Riccardo De Luca

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.