Dečak heroj: Nikola i dalje prodaje svoje crteže na ulici da pomogne mami

0

Dečak Nikola Jovanović (10) i dalje živi na ivici ezgistencije sa svojom majkom koja je nezaposlena. Prošlog leta dospeo je u medije jer zarađuje za život prodajući svoje crteže u centru Beograda.

Mnogi ljudi dobre volje javili su se da pomognu, međutim, Nikola i njegova mama i dalje žive na ivici egzistencije. Nikolina mama je još bez zaposlenja, a ovog desetogodišnjeg dečaka možete videti kako na ulici prodaje svoje crteže.

Imao je samo šest godina kada je prodao prvi crtež i zaradio prvih 100 dinara, a od tada su prošle četiri godine. Nikola to ne radi iz hobija za džeparac. Naterala ga je nemaština i želja da pomogne mami kada je ostala bez posla.

“Ne smemo da se kupamo jer nemamo uzemljenje, može da nas uhvata struja. Moja mama treba da skuplja pare za to”
, kaže Nikola.

Nikola sa mamom živi u 14 kvadrata. Uspeli su da poprave krov koji je prokišnjavao i naprave kupatilo, ali nedostaje mnogo toga. O stvarima koje su dostupne njegovim vršnjacima, Nikola trenutno samo sanja.

“Voleo bih da imam “Soni dva” i svoju sobu. Mnogi moji drugari su otputovali na planinu na skijanje. Ja bih isto voleo ali nemamo para, pa ne mogu”
, objašnjava Nikola.

Jedini siguran prihod je dečiji dodatak od oko 3.000 dinara. Povremeni poslovi donesu neki dinar više, ali to je jedva dovoljno da se preživi.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.