Siti pobedio Njukasl i vratio se na prvo mesto na tabeli

Siti je do šeste uzastopne prvenstvene pobede došao golovima Edina Džeka u osmom minutu, posle dodavanja Aleksandra Kolarova i Alvara Negereda, u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ekipa Manuela Pelegrinija je tako ostvarila devetu uzastopnu pobedu protiv Njukasla, a nije poražena na poslednjih 15 utakmica protiv crno-belih u Premijer ligi.

Kod vođstva Sitija od 1:0 sudija Majk Džons je u 35. Minutu poništio gol Njukasla zbog navodnog ofsajda. Šeik Tiote je pogodio mrežu Džoa Harta iz polu-voleja sa 25 metara, ali je gol poništen pošto su trojica igrača Njukasla bila u ofsajdu, iako nijedan nije uticao na igru.

Sudija je presudio da je Joan Gofran zaklanjao Harta, pa je posle dogovora sa pomoćnikom poništio gol. Trener crno-belih Alan Pardju, ali i ostali igrači su protestovali zbog te odluke.

Njukasl je u drugom poluvremenu imao više loptu u posedu i napadao, a najbolju priliku imao je Loik Remi u 69. minutu, kada je izbio ispred vgolmana, ali je Hart nogom odbranio njegov šut.

U 76. minutu utakmice se povredio Samir Nasri, posle oštrog starta protivničkog igrača. Fudbaler Sitija se na zemlji držao za levo koleno i posle ukazane pomoći odnet je na nosilima sa terena.

Posle 15. prvenstvene pobede Siti se vratio na prvo mesto na tabeli i ima 47 bodova, bod više od drugoplasiranog Čelsija, koji je juče pobedio Hal sa 2:0. Njukasl je osmi na tabeli sa 33 boda.

Beta

Pogledajte još