Đoković: Beker donosi pozitivan rezultat

Srpski teniser je do sada četiri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije (2008, 2011, 2012, 2013), a sada ima priliku da dođe do četvrte uzastopne titule, ali i da se pridruži Roju Emersonu sa pet i više titula.

Đoković je demantovao da je odluku o novom treneru doneo pod uticajem uspeha Endi Marija, koji je od kada radi sa Ivanom Lendlom uspeo dapostane prvi Britanac koji je osvojio veliki turnir od 1936. godine.

Srpski teniser objasnio je da njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda ne može da bude prisutan cele godine na svim njegovim turnirima.

Đoković ima 24 pobede od kada je izgubio u finalu Otvorenog prvenstva SAD, ali priznaje da svako "pomeranje" donosi potencijalni rizik.

"Ne želim da mislim iz takve perspektive. Ja sam uzbuđen zbog saradnje sa Bekerom. Sve što vidim je pozitivan rezultat", rekao je Đoković.

Beker se ugojio od svojih igračkih dana i nedavno je imao operaciju zgloba koja ga je sprečavala da razmenjuje udarce sa Đokovićem. To nije sprečilo Đokovića da gleda reprize mečeva iz 1980. i da analizira Bekerovu igru.

"Tenis je evoluirao na određeni način zbog tehbnologije. Sada se igra bazira na osnovnoj liniji. Verujem da će sjajnim volejima, agresivnim načinom razmišljanja uspeti da mi pomnogne", rekao je Đoković.

Mnogo pažnje privuklo je angažovanje nekadašnjih teniskih zvezda kao trenera sadašnjih najboljih igrača. Đoković je prošlog meseca angažovao Borisa Bekera, dok je Rodžer Federer zaposlio Štefana Edberga.

Đoković je bio dobro raspoložen i vreme posle konferencije za novinare iskoristio je da okupljenima podeli čokoladice. Otvorio je kutiju sa čokoladicama i objasnio da je to "mala tradicija sa kojom je počeo prošle godine", a zatim je nudio "čokoladno zadovoljstvo" šaleći se na račun dijete i instistirao na tome da je "besplatno".

On je postavljen za drugog nosioca na turniru, a takmičenje počinje sutra protiv Slovaka Lukasa Lacka, 96. igrača sveta. Prvi nosilac na turniru je Španac Rafael Nadal.

Beta

Pogledajte još