Matić: Želja je da dobro otvorimo prvenstvo

Srbija se nalazi u C grupi, koja važi za najtežu na šampionatu, sa reprezentacijama Francuske, Poljske i Rusije, a mečevi se igraju u gradu Arhusu.

"Nasa želja je da dobro otvorimo prvenstvo. Igrači su sazreli i svesni su svega šta ih čeka u Danskoj. Selekcija Poljske je dosta jaka reprezentacija. Samim tim što većina rukomnetaša igra u zemlji, kao i što puno ulažu u ovaj sport, čini ih izuzetno ozbiljnim timom. Doveli su i trenera iz Nemačke, tako da sve to ukazuje da idu na najvisi plasman. Kljuc uspeha je da ne dozvolimo da primamo lake golove i da sprečimo otvorene šuteve bekova njihovog tima i saradnju braće Jurecki", rekao je Matić uoči početka Evropskog prvenstva.

On je dodao da veruje u svoj tim i da je optimista.
"Mi smo takođe dobri, verujem u moje momke i po ko zna koji put kazem da sam optimista. Od kada sam dosao za selektora, insistiram na strpljivoj igri i mislim da smo na pravom putu. Moja filozofija je da bekove ubedim da imaju kretnju i bez lopte i na tome mnogo radimo", dodao je Matić.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilic istakao je da jedva čeka početak prvenstva i da se nada prvoj i ključnoj pobedi nad reprezentacijom Poljske.
"Svesni smo značaja ovog Evropskog prvenstva. Jedva čekamo da šampionat krene. Sve karte bacamo na meč sa Poljskom i nadam se prvoj pobedi. Ono što nas krasi jeste zajednički duh i vera da možemo mnogo. Reprezentaciju Poljske dobro poznajemo i do sada je rezultat izjednačen, a voleo bih da u ponedeljak mi povedemo", istakao je Ilić.

Srednji bek Petar Nenadić izjavio je da će nijanse odličiti premijerni meč C grupe.
"U poslednje vreme na svakom velikom takmičenju igramo protiv selekcije Poljske, pa tako i sada na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Fokusirani smo na duel sa njima i idemo na pobedu. Moramo da pobedimo kako znamo i umemo. Njihov kvalitet je u tome sto 90 odsto reprezentacije igra u dva kluba - u Visli i Vive Kelceu. Dobro se poznaju, uigrani su, tako da će biti jako teško. Mogla bi da odluči jedna lopta, jedan gol, jedna odbrana. Potpuno smo usredsređeni na taj prvi duel i želimo dva boda", zaključio je Nenadić.

Utakmica između Srbije i Poljske igra se sutra od 18 sati.

Pogledajte još