Morinjo i Eto zaboravili na ranije sukobe

MILANO, 28. jula 2009. (Beta-AP) - Trener fudbalera Intera Žoze Morinjo i novi napadač te milanske ekipe Samjuel Eto istakli su da će rado zaboraviti razmirice koje su imali dok su predstavljali različite klubove.

Morinjo i Eto su se često verbalno sukobljavali tokom susreta u Ligi šampiona, u vreme dok je portugalski trener bio na klupi Čelsija, a kamerunski reprezentativac predvodio navalu Barselone.

"Za tri godine šest puta smo bili na suprotnim stranama. Šest odlučujućih mečeva. Ali sada me ne zanima šta je rekao. Vrlo sam srećan što je Samjuel ovde sa nama", rekao je Morinjo na zvaničnom predstavljanju Eta kao novog člana Intera.

Najžešća prepucavanja između tadašnjih članova Barselone i Čelsija dogodila su se 2006. godine kada je španski tim pobedio u Londonu sa 2:1. Bek Čelsija Asijer del Orno na tom meču je isključen zbog brutalnog starta nad Lionelom Mesijem.

"Bio je to zaista napet susret i posle njega su mnoge teške reči izgovorene. Ali, nikada nisam uvredio Morinja i čast mi je što će me on trenirati", istakao je 28-godišnji Eto, koji je sa Interom potpisao ugovor na pet sezona.

Inter je, zauzvrat, u Barselonu prosledio Zlatana Ibrahimovića za koga je dobio i novac i Aleksandera Hleba, koji će u Milanu provesti sezonu na pozajmici.

Eto je izrazio nadu da će uspeti da nadmaši učinak Ibrahimovića u Interu i timu donese evropske trofeje, koji "neroazurima" nedostaju uprkos dominaciji u italijanskom prvenstvu.

Inter je poslednju titulu prvaka Evrope osvojio 1965. godine, a 1998. bio je najbolji u Kupu UEFA. Eto je, sa druge strane, sa Barselonom dva puta bio prvak Evrope, 2006. i 2009. godine, a u oba finala bio je i strelac.

"Osvajanje Lige šampiona sa Interom za mene bi bilo kao prvo osvajanje tog trofeja sa Barsom. Biće to veliki izazov, pošto klub dugo nije osvojio tu titulu", rekao je Kamerunac.

"Nositi dres Barselone, sa kojom sam osvojio skoro sve što sam mogao, bilo je čast, ali sada želim da postanem i deo Interove istorije", dodao je Eto, koji se danas i priključio novom timu.

Pogledajte još