AUSTRALIAN OPEN: Ana u drugom kolu

Ivanovićeva će u narednom kolu igrati protiv Anike Bek iz Nemačke, koja je bila bolja od Petre Martić iz Hrvatske sa 2:0 u setovima.

Duel između Ivanovićeve i Bertensove, koji je trajao sat i 32 minuta, obeležili su brejkovi - bilo ih je ukupno 14, po sedam u oba seta.

U prvom gemu srpska teniserka je imala problema na svoj servis, odbranila je čak tri brek lopte, ali je već u narednom ona uspela da oduzme servis protivnici i da povede sa 2:0.

Ivanovićeva je vrlo brzo povela i sa 4:1 i 4:2, uz još jedan brejk, ali je Holanđanka u sedmom gemu smanjila na 4:3. Do kraja seta viđena su još tri brejka, jedan više je napravila Ivanovićeva, što je bilo dovoljno da posle 43 minuta igre povede sa 1:0 u setovima.

Serija brejkova se nastavila i u drugom setu. U prva četiri gema teniserke nisu uspevale da zadrže svoj servis, a seriju od osam uzastopnih brejkova prekinula je Ivanovićeva u petom gemu uzevši gem na svoj servis (3:2).

Srpska teniserka se i u sedmom gemu suočila sa problemima, pa je posle velike borbe 93. teniserka sveta stigla do prednosti od 4:3, ali je to bilo sve što je uspela da uradi.

Ivanovićeva je potom vezala tri gema, dobila je i drugi set sa 6:4 i plasirala se u drugo kolo Australijan opena.

Beta

Pogledajte još