Ana Ivanović: Navikla sam se na toplotu!

"Nije bio dobar meč, to je očigledno. Bilo je dosta brejkova, loših poena. Mučila sam se sa prilaskom loptici i to je nešto što treba da se popravi za naredni meč. Prvo kolo nikad nije lako, naročito kad se igra prvi put protiv nekog. Nisam mnogo znala o njoj", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare u Melburnu.

Ona se plasirala u drugo kolo Otvorenog prvenstva Autralije, pošto je jutros u prvom kolu pobedila Kiki Bertens iz Holandije sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4). Ovaj meč obeležili su brejkovi - bilo ih je ukupno 14, po sedam u oba seta.

Ivanovićeva je kazala i da joj vrućina nije smetala.

"Da, bilo je toplo, ali navikla sam na to. Kad dolazite u Melburn očekujete da bude toplo. Samo sam pokušavala da pronađem svoj ritam, borila sam se s tim više nego s toplotom", navela je srpska teniserka.

Ivanovićeva je godinu počela osvajanjem turnira u Oklendu.

"Bio je to sjajan početak godine. To mi je puno značilo, nisam mogla da tražim bolji početak sezone. Ovo je nova nedelja, novi izazov. Ovo je bilo prvo kolo i srećna sam zbog pobede", rekla je Ana Ivanović.

Na pitanje novinara šta joj je cilj u 2014. godini, ona je kazala da je to plasman na završni turnir u sezoni.

"Ove godine zaista želim da stignem do završnog turnira, do Singapura. To je moj veliki cilj, ali sam svesna da moram naporno da radim. Dobro sam počela, ali je još mnogo turnira, mnogo mečeva ispred mene", rekla je Ivanovićeva.

Ona će u narednom kolu Asutralijan opena igrati protiv Anike Bek iz Nemačke, koja je bila bolja od Petre Martić iz Hrvatske sa 2:0 u setovima.

Beta

Pogledajte još