Dačić večeras peva na trgu u Surdulici?

Kako saznaje “Blic”, on će, u društvu braće Tončev (Novice, predsednika opštine, i Ivice, premijerovog savetnika), Srpsku novu Surduličanima čestitati upravo sa “Miljackom”.

Na gradskom trgu trgu u toj varoši građani će Srpsku novu godinu čekati sa ansamblom “Legende”, Lanetom Gutovićem i višestrukim šampionom Guče Elvisom Ajdinovićem. Kao i 31. decembra, mnogi gradovi su zbog besparice odustali od dočeka. Gradske vlasti u Vranju kažu da novac čuvaju za kocert Zdravka Čolića koji treba da nastupa 31. januara povodom Dana grada.

Na krajnjem jugu Srbije, pored Surdulice, Nova godina će na otvorenom biti dočekana još samo u Vladičinom Hanu. Tu će goste zabavljati majstori trube Boban i Marko Marković, sa zvezdama “Granda” Aleksandrom Bursać i Stefanom Pešićem.

Plaća gozbu za celo selo
Dejan Jovanović iz pčelarskog mesta Kamenovo kod Petrovca na Mlavi organizuje za meštane besplatan doček Srpske nove godine. Za 350 zvanica, uz muziku, besplatno će biti servirani hrana i piće, a u ponoć se organizuje veliki vatromet. Doček će Dejana, koji je na privremenom radu u Parizu, koštati 10.000 evra.

U Nišu, u parku Svetog Save, od 21.30 nastupiće bendovi „Plastik sandej“, „Penthaus bend“ i „Saita bend“. I na Letnjoj pozornici biće organizovan doček, gde će za muziku biti zadužen nemački di-džej Teri La Braun, kao i DJ Joy, DJ Zarez i BAUK.

Na centralnom gradskom trgu u Pirotu pevaće Saša Matić, koji je prihvatio da nastupa bez honorara.

"Godinama unazad nema organizovanog dočeka. Ni ove godine zbog ekonomske situacije to nismo planirali, ali je zbog ponude da Saša Matić peva bez honorara doneta odluka da se doček ipak organizuje"
, rekao je Ćirić.

Matić će pevati od 23 do jedan sat iza ponoći, a služiće se kuvano vino i čaj.

Smederevce će od 22 sata zabavljati grupa „Čarobnjaci“, a petnaestak minuta pre ponoći na binu će se popeti članovi Gradskog kulturno-umetničkog društva. U ponoć će program biti upotpunjen tradicionalnim vatrometom.

Čačane će zabavljati Dženan Lončarević, a nastupiće i trubači. Lokalna vlast prvi put organizuje moleban koji će 15 minuta pre ponoći upriličiti sveštenici.

"Biće to molitva za napredak našeg grada i svih sugrađana", kaže pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Dačić.

Lončarevićev nastup platiće čačanski privrednici.

Doček će biti organizovan i u Gornjem Milanovcu, Čajetini i Ivanjici, dok Ljig, Priboj i Nova Varoš zbog štednje ne organizuju doček.

Kruševljane će na Trgu kosovskih junaka zabavljati Aco Pejović, “Oskar bend” iz Kraljeva i lokalne grupe, dok je zbog zdravstvenih problema neizvestan nastup Snežane Đurišić. Predviđeno je da program traje do jedan sat ujutru. Pripadnici Vojske će služiti tople napitke koje je obezbedilo preduzeće “Rubin”, dok je “Jugoprevoz” nakon dočeka, u 1.30, obezbedio prevoz za 12 putnih pravaca.

Na zlatiborskom Kraljevom trgu od 22 do 23.30 pevaće „Džoker bend“, posle kojeg će na binu izaći trubački orkestar Ivana Đenadića.

Jagodince će na Skveru omladine zabavljati zvezde “Granda” Jelena Vučković i Petar Mikić, a pored bine za doček će raditi i gradsko klizalište, kao i većina restorana u gradu. Koncert počinje u 22.45 sati.

Izvor: Blic

Pogledajte još