Licence za trubačke orkestre

GUČA, 29. jula 2009. (Beta) - Na predstojećem 49. Saboru trubača u Guči, koji počinje za nedelju dana, moći će da sviraju samo orkestri koji učestvuju na takmičenjima i oni koji su dobili posebnu akreditaciju.

Kako je agenciji Beta izjavio predsednik Saborskog odbora i predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, od 5. do 9. avgusta u Guči će biti zabranjeno emitovanje bilo kakve druge muzike osim trubačke.

"To je najveća smotra trubačkog stvaralaštva a iduće godine u Guči se održava takmicenje za prvu trubu sveta i bilo bi neumesno da se čuje neka druga muzika ili da se pojavljuju trubači koji nisu ispunili određene muzičke uslove", rekao je Jolović.

U Saborskoj odluci je istaknuto da "vlasnici ugostiteljskih objekata ne smeju koristiti razglas, zabranjivati ili uslovljavati muziciranje akreditovanih orkestara, niti angažovati druge zabavljače".

Ukoliko se pojavi orkestar koji nije dobio licencu, inspekcije će vođu tog orkestra kazniti sa 10.000 dinara, a svim članovima će se oduzeti muzički instrumenti do okončanja Sabora.

Pogledajte još