Kanibal iz Centralne Afrike: Jeo sam čoveka iz osvete što su mi ubili porodicu

Magluar je precizirao da je bio vrlo ljut zato što su muslimani prethodno ubili njegovu trudnu ženu, svastiku i njenu bebu.

"Besni pas" je za BBC ispričao da je njegova žrtva bila u minibusu kada je on odlučio da ga prati. Pridružilo mu se još oko 20 mladih koji su primorali vozača autobusa da stane, a onda su izvukli muslimana na ulicu gde su ga tukli i ubadali noževima, a zatim zapalili.

Na snimku tog incidenta vidi se kako "Besni pas" jede nogu žrtve, a očevici kažu da niko nije pokušao da interveniše.

Kanibalizam predstavlja retku pojavu u CAR, ali versko nasilje je intenzivirano od kada su pobunjenici u martu 2013. godine doveli na vlast prvog muslimanskog lidera Mišela Đotodija koji je u petak podneo ostavku zbog velikog regionalnog pritiska.

Veruje se da je oko 20 odsto od ukupno 4,6 miliona stanovnika te zemlje napustilo svoje domove, pa se sve češće mogu čuti upozorenja da preti humanitarna katastrofa.

Međutim dopisnici kažu da su sukobi u Bangiju počeli da jenjavaju nakon što su rivalski esktremisti položili oružje zbog primirja u čijem sklapanju je posredovala francuska vojska.

Veselje na ulicama posle ostavke Mišela Đotodije

Đotodijina paramilitarna grupa Seleka optužena je za napade na hrišćanske civile, što je dovelo do formiranja grupa za samoodbranu poznatih pod nazivom Antibalaka. Te grupe su potom optužene za zločine protiv pripadnika muslimanske manjine.

Posle Đotodijine ostavke, prelazni narodni savet ima rok od dve nedelje da izabere novog predsednika.

Izvor: Blic

Pogledajte još