Dragan Đurić ostaje u pritvoru

Foto: Nenad Petrović / Beta

Kako je tužilac Miljko Radisavljević objasnio, Đurić se odazvao pozivu tužilaštva.

Tužilaštvo je, takodje, predložilo da se Đuriću odredi pritvor, a o tom predlogu odluku bi danas ili sutra trebalo da donese sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda), dodao je Radisavljević.

Tužilac je napomenuo da je tužilaštvo nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovđenju istrage protiv Djurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda".

Đurić se ranije danas odazvao pozivu tužilaštva za slušanje. Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine. Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra".

To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Dragan Đurić je u inrervjuu za današnji Kurir izjavio da nije u bekstvu i da je poslednjih nekoliko nedelja bio van zemlje zbog hirurških intervencija.

"Početkom decembra imao sam hiruršku intervenciju u inostranstvu, a potom i kontrolu, i to je jedini razlog odlaska iz zemlje. Nemam razloga da bežim i budalaština je da sam zato otišao. Beograd je moj grad, meni je ovde najlepše i nikada ne bih otišao jer sam hrabar čovek. Ukoliko treba da se proveri privatizacija Veterinarskog zavoda, neka se to uradi, ali tu sam da dokažem da sam u pravu. Nikada nisam lagao i krao, i to ću dokazati"
, rekao je Đurić.

Dačić: Đurić potvrda da niko nije privilegovanFoto: Miloš Miškov / Beta

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je određivanje pritvora Đuriću još jedna potvrda da niko neće imati privilegije zbog toga da li nekog poznaje ili ne.

"On nije bio po pozivu policije, nego Tužilaštva, ali je to još jedna potvrda da niko sigurno neće imati privilegije jer nekog poznaje ili ne poznaje", rekao je Dačić novinarima na manifestaciji "Beograd najmladjima".

Premijer je ukazao na to da će sudstvo raditi svoj posao.

"Ne bih želeo ništa detaljnije da kažem, osim da je, po informacijama koje imam, njemu odredjeno zadržavanje do 48 sati", rekao je Dačić.


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.