Ovo su najbolji laptopovi za gejmere

Alienware 18

(old_image)

Alienware 18 je laptop iz vrha ponude, kako po specifikacijama tako i po ceni. Alienware je poznat po svom specifičnom dizajnu, koji igrači vole, ali i sjajnim ekranima. Alienware 18 je opremljen Nvidia GeForce GTX grafičkom karticom, koja nudi sjajan frejmrejt, a za skladištenje podataka je prisutno više od terabajta prostora. Ovo je prava mašina za igranje sa ugrađenim opcijama za uštedu energije i jedinstvenog iskustva sa različitim programima. Naravno, uz vrhunski ugođaj ide i vrhunska cena, pa tako očekujte da za najjače modele Alienware 18 laptopa platite i do 5.000 dolara.

Samsung ATIV

(old_image)

Samsung ATIV je jedan od najkompaktnijih igračkih laptopova na tržištu. Displej od 15.6 inča nudi sjajan prikaz onoga što procesira AMD Radeon HD 8870M grafička kartica, dok snagu uređaju daje Intel Core i7 3635QM procesor. Uz to, Noviji Ativ 8 i 9 modeli dolaze sa ekranom osetljivim na dodir, što dodaje novu dimenziju igračkom iskustvu. Ukoliko niste baš okoreli igrač, ovaj model je odličan izbor i po pristojnoj ceni od 1400 dolara pa naviše.

Lenovo IdeaPad Y510p

(old_image)

Za one koji žele da potroše još manje novca, a ipak žele da uživaju u svim čarima igranja igara na laptopu, tu je Lenovo IdeaPad Y510p. Ovo je model od 15.6 inča, opremljen Nvidia GeForce GT755M grafičkom karticom i skladištem od jednog terabajta. Za osnovnu konfiguraciju potrebno je izdvojiti svega oko 800 dolara.

Razer Blade Pro

(old_image)

Razer je isključivo gejmerski brend, a pored igračkog aksesoara prodaje i laptopove. Model Blade Pro je veličine 17.3 inča i donosi rezoluciju od 1920 x 1080 piksela. Za video obradu su zaduženi Intel HD4600 i Nvidia GeForce GTX 765M. Takođe, tu je i Razer Switchblade korisnički interfejs koji može služiti i kao sekundarni displej.

MacBook Pro Retina

(old_image)

MacBook Pro sa Retina ekranom je malo neobičan izbor, posebno zbog činjenice da se ne radi o Windows modelu. Ali radi se o moćnom laptopu kompanije Apple. Igre na ovom 15-inčnom modelu izgledaju sjajno, a sve će dobro funkcionisati sa Intel Core i5 i i7 procesorima, kao i Iris/Nvidia grafikom. Postoje programi, kao što je Bootcamp, pa se igre koje nemaju podršku za OS X operativni sistem mogu igrati i na Windowsu. Cena Mac Pro laptopova, u zavisnosti od konfiguracije, ide od 2500 do 3500 dolara.

B.J.

Pogledajte još