Užice: I dobrovoljci grade vodovod

Foto: Prt sc B92

Radovi na cevovodu krenuli su punom parom, a na ruku građevincima idu i vremenske prilike. A uz jaku volju i upornost zacrtani rok, 25. januar, biće sproveden u delo.

Uz lepo vreme, dobro ide i uklapanje cevi na alternativno izvorištu za Užice, kaže majstor Radiša Kovačević iz sevojničkog Jedinstva.

“Uklapam po desetak cevi, možda 140 metara dnevno. Ide nam vreme na ruku, lepo je vreme može da se radi, jes izjutra malo hladno, znači radi se normalno”, kaže Radiša Kovačević iz “Jedinstvo” Sevojno.

U Sušičkim vrelima započelo se sa ukopavanjem vodovodnih cevi, dok se na drugom delu kraka radi punom parom na čišćenju terena i postavljanju cevovoda.

Upravo u Staparima, povezaće se izdvojeni krak koji vodi od Sušičkih vrela, sa magistralnim cevovodom.

U krčenju rastinja i pripremi terena učestvuje i grupa od 15-tak pripadnika Policijske uprave Užice, koji su odlučili da se pridruže inžinjercima Vojske i građevincima Jedinstva. A osim u čuvanju reda i mira, policajci su pokazali da su spretni i u šumskim poslovima.

“Sve radimo da pomognemo da se što pre dobije voda, da građani Užica dobiju što pre vodu. A inače znam da radim to od malena, nije problem”
, kaže Milan Nešović iz policajac PU Užice.

“Znači dobrovoljno smo se organizovali da dođemo, jer mi smo na kraju deo ovog grada, ove sredine i mi imamo probleme i naše porodice, a i građani. A mi smo u svakom slučaju na usluzi građanima”, dodaje Dragica Jevtović, načelnica PU Užice.

Pre nego što voda sa Sušičkih vrela potekne u domaćinstvima u Užicu, moraće dobro da se ispere 300 kilometara vodovodnih cevi u gradskoj mreži, napominje Vidoje Drndarević načelnik Štaba za vanredne situacije u Užicu.

“To treba da se očisti i kada struka, znači oni koji su nadležni za ovu oblast, daju rezultate posle analiza, ispitivanja, mi ćemo građanstvo obavestiti da je voda čista I može da se pije i da se sa njom kuva hrana”, kaže Vidoje Drndarević.

Hoće li I taj posao biti završen do 25. januara, za kada su građevinci najavili da će postaviti cevovod od Sušičkih vrela pokazaće naredni dani.


B92

Pogledajte još