Putevi: Na planinskim prevojima poledica, mestimično magla

0

Na putevima u Srbiji na deonicama preko planinskih prevoja moguća slaba poledica. Zbog magle vidljivost smanjena na području Požege, Kraljeva, Vranja i Negotina

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), posle prohladnog jutra, ponegde sa slabim mrazem koji na pojedinim deonicama preko planinskih prevoja i na svim ostalim kritičnim deonicama može usloviti slabu poledicu, vozače će tokom dana pratiti povoljne vremenske prilike, suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intenzitet saobraćaja.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Prema informacijama Javnog preduzeća “Puteva Srbije” na putevima prvog i drugog reda kolovoz je pretežno suv, a prohodnost je dobra.

Iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije” upozoravaju vozače na moguće odrone, koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Odroni su najučestaliji na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

U mestu Međuvršje na državnom putu na deonici Ovčar Banja Čačak – Preljina odron je saniran, a zemlja i kamen su uklonjeni sa puta.

Zbog mogućeg ponovnog odrona, radi predustrožnosti postavljena je semaforska signalizacija, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, usporeno.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.