Valjevo: "Prebili su mi ćerku u vrtiću!"

Ovo tvrdi njena majka Biljana F. Ona je navela da je njeno dete, 27. decembra prošle godine, u igri sa dečacima oborilo njihove igračke, nakon čega su je tri vršnjaka napala udarajući je u stomak, glavu i zadnjicu.

- Na putu do kuće ona je o tome govorila starijoj sestri i navela je imena i prezimena vršnjaka koji su je tukli. Ja sam sutradan saznala, kad se dete požalilo na bolove u stomaku, pa smo je odveli u Urgentni centar bolnice gde je konstatovano da devojčica ima probleme sa želucem. Tu je na lečenju na dečjem odeljenju zadržana sledećih pet dana - priča majka.

Ona kaže da je njen suprug pokušao da razgovara sa vaspitačicom iz grupe u kojoj je njihova ćerka, ali da ona nije htela ni da ga sasluša.

Biljana dodaje da su potom kontaktirali i sa roditeljima dečaka koje je navela njihova ćerka.

- Otac jednog dečaka nam je priznao da mu je sin rekao da je došlo do tuče, a ostali nisu - ogorčena je majka dodajući da se J. F. još uvek oporavlja od stresa koji je doživela, da nije krenula u vrtić i da je po preporuci lekara u njeno lečenje uključen i psihilog.

Dodaje da su se konsultovali sa advokatom, te da će od postupanja Predškolske ustanove u ovom slučaju zavisiti i to da li će podneti tužbu, „s obzirom na to da ni izvinjenje nismo dobili“.

S druge strane, Goran Milošević, socijalni radnik u Predškolskoj ustanovi, kaže da je organizovao sastanak sa roditeljima optuženih dečaka, vaspitačicama i ocem J. F.

- Vaspitači su tvrdili da su sve vreme bili tu i da nisu primetili da je došlo do fizičkog kontakta, a ni otac devojčice nije mogao sa sigurnošću da kaže da je odlazak njegovog deteta u bolnicu posledica tih povreda. Zato smo predložili da se održi novi sastanak i da se dogovorimo o daljim koracima, ali do njega još uvek nije došlo - kaže Milošević.

Primećeni hematomi
Po otpusnoj listi Odeljenja za pedijatriju valjevske bolnice J. F. je primljena na lečenje 28. decembra pošto je šest puta povratila, malaksala, sa bolovima u trbuhu i sa povremenom temperaturom od 39 stepeni Celzijusa. Prilikom prijema, majka je, kako je navedeno u lekarskom izveštaju, navela da su je tukla deca u obdaništu. U lekarskom izveštaju navodi se „da je na koži donjih ekstremiteta i iznad levog gluteusa (zadnjice) primećeno nekoliko starih hematoma i da dete odaje utisak lakšeg bolesnika“.

Izvor: Blic

Pogledajte još