Rodman zamalo zaplakao: Žao mi je što nisam mogao nešto da učinim u Pjongjangu

FOTO: Beta, AP / Alexander F Yuan

"Žao mi je. Žao mi je što nisam mogao da nešto učinim. Nisam ja kriv, ali žao mi je. Samo sam hteo neku dobru stvar, to je sve što sam hteo", rekao je sa vidnim emorcijama Rodman kada ga je okružila velika grupa novinara, snimatelja i fotografa.

U jednom trenutku on se čak zagrcnuo i prestao da govori, ali zbog sunčanih naočara koje je nosio nije se videlo da li je i zaplakao.

On je, međutim, najavio je da će se u jednu od najizolovanijih država sveta vratiti već sledećeg meseca, ali nije iznosio detalje.

(old_image)
Foto: Beta, Ap / Kim Kwang Hyon

Rodman je sa grupom nekadašnjih košarkađa iz NBA lige posetio Pjongjang povodom rođendana tamošnjeg vođe Kim Džong Una, kojem je pre utakmice sa izabranim severnokorejskim košarkašima zapevao 'Happy Birthday'.

Prošle nedelje je dao i bizaran intervju CNN-u, u kojem voditelju nije dao da dođe do reči, a između ostalog je Keneta Beja, zatočenog Amerikanca, optužio da je sam kriv što je završio na robiji. Kasnije se Rodman zbog toga izvinjavao tvrdeći da je tokom intervjua bio pijan.

Na pekinškom aerodromu on je ponovio da je ceo put zapravo bio gest dobre volje i da u "u tome nema ničeg lošeg".

"Žao mi je zbog svih ljudi i zbog svega što se događa. Ja nisam predsednik, ja nisam ambasador, ja sam samo pojedinac koji želi da svetu pokaže činjenicu da je moguće da se barem jedan dan svi lepo družimo i budemo srećni"
, dodao je on, uz napomenu da voli Ameriku i da je nikad ni za šta ne bi menjao.

Izvor: Blic

Pogledajte još