Romić i Radonjič uhapšeni za ubistvo Ćuruvije

Radonjić i Romić se već godinama unazad pominju da su umešani u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine u centru Beograda. O tome je u godinama nakon ubistva više puta izveštavao B92 i ekipa Insajdera.

U izjavi za današnje izdanje lista "Poltika" Romić je rekao da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu.

"Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se istinom jer nisam učestvovao u tome i to ću dokazati", rekao je Romić za Politiku.

Za 17 časova u Vladi Srbije je zakazana vanredna konferencija za novinare na kojoj će govoriti prvi potredsednik vlade Aleksandar Vučić, ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kao i predsednik Komisije za istragu ubistva novinara Veran Matić.

Dnevni listovi "Danas" i "Blic" objavili su da je optužnica za ubistvo Ćuruvije napisana i da su njom obuhvaćeni bivši načelnik DB-a Rade Marković, bivši načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i operativci Romić i Miroslav Kurak.

Podsetimo da je novinar, glavni urednik i vlasnik Dnevnog telegrafa ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, u centru Beograda ispred zgrade u kojoj je živeo.

Odmah posle ubistva, na zahtev porodice, podneta je krivična prijava protiv Radomira Markovića, Milana Radonjića, Mirjane Marković i N.N. izvršilaca.

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.