Branka Prpa: Videla sam lice ubice, to nije bio Kurak

Foto: Medija centar

„Za mene je to novo ime, ali on nije pucao u Slavka. Ne liči mi na tu osobu. Drugog koji je mene sa leđa udario pištoljem po glavi nisam videla“, rekla je Prpa za novi broj NIN-a, koji će iz štampe izaći u četvrtak.

Ona je potvrdila da je videla Ćuruvijinog ubicu i opisala ga. „Bio je mlad, imao je crnu kapu i bio obučen u crno. Ta hladnoća, taj mir nekog ko oduzima život, to pamtim“, kazala je Prpa.

Iako je videla lice čoveka koji je pucao, kaže da ju je policija prvi put pozvala da rekonstruiše lik ubice tek u novembru 2000. godine, 19 meseci posle ubistva, a poslednji put je kao svedok ubistva bila u Okružnom sudu u januaru 2007. „Sada smo evo u 2014. i od tada nije bilo ničeg vrednog pomena, niti su sa mnom više kontaktirali“, kaže Prpa.

„Bilo je raznih manipulacija i u štampi, zato sam vrlo oprezna. Objavljen je foto-robot potencijalnog ubice koji se meni posle javio iz Finske. To su sve bile nameštaljke, policajci takvo puštanje u javnost raznih dezinformacija zovu „zečevi“. I to traje do danas“
, kaže Branka Prpa za NIN.

Pogledajte još