Jovičić: Partizan nema veze sa privatnim poslovanjem Đurića

"Naravno da je ovo nemio događaj, ali to je događaj koji je odvojen od kluba i tiče se Đurićevog privatnog biznisa. Bez obzira na to, fudbalski klub Partizan radi u svim segmentima i u punom kapacitetu. Mi nemamo nikakvih dodirnih tačaka s tim, ali svi u klubu poštujemo Đurića, njegovu funkciju i sve što je uradio za klub", rekao je Jovičić novinarima u Beogradu.

On je istakao da u klubu svi "duboko veruju da će (Đurić) imati pravičan postupak, da će odbraniti svoje poslovne stavove i da će dokazati da je radio kako treba".

Jovičić je na veoma posećenoj konferenciji za novinare na stadionu Partizana podsetio da je Đuriću određen pritvor od 30 dana i da je dobio mogućnost da se brani sa slobode, ako plati kauciju od dva miliona evra.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i potpredsednici kluba Duško Jovanović i Ratomir Babić, generalni sekretar Darko Grubor i sportski direktor Albert Nađ.

Na pitanje da li će neko biti imenovan za vršioca dužnosti predsednika kluba dok je Đurić u pritvoru, Jovičić je rekao da ne postoji razlog za to.

"Ne postoji razlog da se bilo ko imenuje za vršioca dužnosti. Razgovaraćemo o tome i s predsednikom kada bude bio u mogućnosti. Bez obzira na sve, i s njim i bez njega suočavamo se s problemima koji su svakodnevno prisutni", rekao je Jovičić.

On je kazao i da nema razloga da se saziva bilo kakva vanredna Skupština kluba, već će se održati redovna u ranije predviđenom terminu. "Nikakve Skupštine nisu planirane, niti ima potrebe za tim", rekao je Jovičić.

Zbog određivanja pritvora predsedniku kluba, Sekretarijat kluba je održao sastanak.

Ratomir Babić je rekao da je klub sazvao konferenciju zbog događaja "koji ne stvara dobru atmosferu", a Jovičić se izvinio novinarima zbog "možda do kraja neprofesionalnog odnosa i što im nije odgovarao na telefonske pozive".

"I mi smo bili zatečeni i to je možda više bio plod nesnalaženja, pa je to jedan od razloga sazivanja današnje konferencije", rekao je Jovičić.

Vlasnik firme Zekstra i predsednik Partizana Dragan Đurić uhapšen je juče zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama pri privatizaciji Veterinarskog zavoda Zemun. Njemu je danas određen pritvor do 30 dana i predložena kaucija od dva miliona evra.

Beta

Pogledajte još