Pada Đilas? Protiv predsednika DS 42 odbora

U ovom odboru glasanje je bilo tajno, a skor je 21 prema sedam. Ovo je šesta beogradska opština koja se izjasnila o promenama u DS.

Nešto ranije je izjasnio opštinski odbor u Rači. U poslednjih sat vremena izjasnili su se i drugi po redu najveći odbor demokrata – Palilula, ali i odbori u Trsteniku, Babušnici, Crnoj Travi i Golupcu. Ovim se broj odbora koji traže promene u DS popeo na 42.

Palilula je četvrta beogradska opština koja se izjasnila o inicijativi za promene u stranci, a pre ovog odbora odluku su usvojili Vračar, Zemun i Rakovica.

Za smenu Đilasa izjasnili su se do sada i opštinski odbor u Ljigu, Rakovici, Čajetini, Žitorađi, Beloj Palanci, mesni odbori u Novom Sadu - Futog, Novo naselje, Veternik, Rumenka i Begeš, kao i odbori u Subotici, Kikindi, Aleksincu, Prokuplju, Ćupriji, Žitištu, Surdulici, Preševu, Gračanici, Lipljanu, Klini, Bosilegradu, Sečnju, Srbobranu, Bujanovcu, Despotovcu, Vranjskoj Banji, Bogatiću, Ćićevcu, Koceljevu, Vlasotincu, Svilajncu, Obiliću, Leposaviću, Lebanu, Bojniku i Rekovcu.


Blic

Pogledajte još