Mićunović: DS će preživeti i bez Tadića i bez Đilasa

Foto: Medija centar

“Šta će biti na sednici Glavnog odbora (18. januara) - videćemo. To je događaj u kojem učestvuje nekoliko stotina ljudi, i svako ima svoje mišljenje, svoju volju i svoj interes. Rezultat sa toliko učesnika nije lako predvideti. Važno je da se inicira iskren razgovor i mi ćemo doći do nekog rezultata, a sve drugo je spinovanje kroz medije koje ima jedini cilj - da se razdrobi ta stranka", rekao je Mićunović.

Neprikosnoveno liderstvo je, prema njegovom mišljenju, štetno za političku
organizaciju kakva je DS, u kojoj se mora gajiti opoziciono, kritičko mišljenje, onako kako se opozicija i kritika moraju gajiti i u čitavom društvu.

“DS može da preživi i bez Đilasa i bez Borisa i bez mene, i bilo kog pojedinca.”

On je pretendentima na najviše funkcije u DS zamerio na preterano marketinškom pristupu politici, upozorivši da se glasovi i podrška ne mogu kupovati na političkom tržištu onako kako se kupuju sapun i deterdžent u tržnom centru.

Upitan da li je zagovornik ostanka DS u opoziciji ili saradnje sa SNS, on je rekao da postoje dve škole mišljenja: jedna koja kaže da ako niste na vlasti ne možete imati uticaj i da je zato funkcija stranke da učestvuje u vlasti, a druga škola mišljenja je da je važan princip i program, ono što se želi uraditi, u interesu društva, a ne samo “gola vlast”.

“Ja pripadam ovoj drugoj. Držim se načela da u politici morate biti spremni i za vlast i za opoziciju. Postoji pravilo za valjanu politiku: kada si na vlasti, nemoj se bogatiti, a kada si u opoziciji, nemoj se ponižavati”, kazao je Mićunović.

Osvrćući se na veliko interesovanje medija za najnoviji raskol među demokratama, Mićunović je rekao da ta zainteresovanost koincidira sa željom vladajućih stranaka da se DS marginalizuje, više razdrobi, kako ne bi bila alternativa onome što sada postoji.

Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.